Hirdetés

Így néz ki a madárének



|

Egy ausztrál művész videón jelenítette meg a madarak csiripelését.

Hirdetés

A legtöbb embernek a madárcsicsergésről a kikapcsolódás, az erdő nyugalma jut eszébe. De az ausztrál multimédia-művésznek, Andy Thomasnak ennél jóval többet jelentenek ezek a hangok. Arra volt kíváncsi, hogyan nézne ki a madárének hangvezérelt 3D-s animációként.

Hirdetés

Íme az eredmény – a Nightingale & Canary (azaz Fülemüle és Kanári), egy madárhang-animációs videó, amit mindenkinek érdemes megnéznie, ha másért nem, csak a látványért. Ez a nem mindennapi alkotás a Europeana Creative megbízásából készült, az EU finanszírozásával. A videó elkészítéséhez a Holland Intézet Hang és Kép archívumát használták. A növény- és állatvilágról készült fotók mellett különböző vázlatokat és festményeket is felhasznált a művész a 3D készítő szoftverhez, hogy létrehozza ezt a lenyűgöző videót.


Egy rakás programmal, mint a 3ds Max, a Fumefx, a Krakatoa, a RealFlow, valamint az AfterEffects és a Photoshop a képekből egy kollázst készített, majd hozzáadta a madárhangok felvételeit, és a 3ds Max-szel, a geometriát felhasználva egyesítette a hangot és a képet.


Ez a szintézis egy vizuálisan is lenyűgöző koncertélményt ad a nézőinek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.