Hirdetés

Ijesztőn hatékony arcfelismerés a Facebooktól



|

Állítólag szinte emberi pontossággal működik a megoldás.

Hirdetés

A lassan épp csak világuralomra nem törő Facebook saját bevallása szerint hamarosan még ijesztőbb lesz, ugyanis a szép nevű „Conference on Computer Vision and Pattern Recognition” eseményen júniusban demózni kívánja a DeepFace névre hallgató arcfelismerő rendszerét.
 

Hirdetés


A DeepFace állítólag 97,25 százalékos pontossággal azonosítja az arcokat, azaz olyan 25 százalékkal hatékonyabb a jelenleg piacon lévő legjobb szoftvereknél, de nincs sokkal lemaradva az emberek 97,5 százalékos helyes felismerési arányától sem.


A fejlesztés egy jó darabig nem fog bekerülni a közösségi hálózatba, ugyanis a DeepFace formális júniusi bemutatása során először a szakemberek véleményére és tanácsaira kíváncsiak a fejlesztők. A szoftver fotók alapján megpróbálja térben rekreálni az arcokat, a működtető algoritmusok pedig taníthatóak: a DeepFace kiképzéséhez a Facebook 4030 felhasználójának 4,4 millió fotóját használták fel a kutatók.


(Forrás: The Verge, Facebook)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.