Hirdetés

Itt a világ első robotkenguruja



|

A Festo robotja épp úgy mozog, mint egy igazi erszényes.

Hirdetés

A német Festo vasárnap mutatta be legújabb fejlesztését: egy robotkengurut, ami épp úgy ugrál, mint az ausztrál szavannán élő hús-vér állatok. A BionicKangaroo pneumatikus acéllábaiba egy, a valódi kengurukéhoz hasonló, mechanikus „ínt” építettek: ez teszi lehetővé a mozgását. A robotot egy hosszú fémfarok segíti az egyensúlyozásban, amely automatikusan a megfelelő szögbe áll, és megakadályozza, hogy felboruljon.

Hirdetés

A fémből és műanyagból épített kenguru alig 7 kilót nyom, álló helyzetben több mint egy méter magas, és 80 centiméteres távolságra képes felugrani. A robotot egy speciális karperec segítségével, gesztusokkal irányíthatja a kezelője. A Festo saját, Bionic Learning Network nevű projektje keretében fejlesztette ki, amelynek célja, hogy a cég mérnökei az evolúció által kínált példákat hasznosítva, új automatizációs megoldásokat dolgozzanak ki.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.