Hirdetés

Japánban készül az Alienből ismert robotruha



|

A nagy terhek cipeléséhez tervezett Assist Suit AWN-03 exoskeletont az Alien filmek ihlették.

Hirdetés

Remek hét ez a robotok rajongói számára: a Kickstarteren alig 24 óra alatt összejött a kért 500 00 dollár fele a MegaBot gyűjtésen. A robot jövőre japán riválisával mérkőzik majd meg a szorítóban, azonban folyamatban vannak ennél kézzelfoghatóbb hasznot hozó fejlesztések is. Az ázsiai szigetország piacvezető bányászati és olajipari felszereléseket gyártó vállalata, a Mitsui hamarosan olyan robotruhát dob piacra, ami jelentősen leegyszerűsíti a nagyobb terhek mozgatását.

Hirdetés

Az Assist Suit AWN-03 néven futó eszköz gyakorlatilag egy lábtámasszal megerősített, nagyjából 6 kilogrammot nyomó hátizsák. Viselője minden megerőltetés nélkül emelhet fel derékból 15 kilós ládákat, csomagokat. Ez azonban csak a kezdet, a következő két évben ugyanis mechanikus karokkal és lábakkal erősítenék meg az exoskeletont, ami így még nagyobb súlyok mozgatását tenné lehetővé. Tomoya Tsutsumi, a Mitsui képviselője a héten Tokióban rendezett bemutatón nyíltan bevallotta, hogy az Alien filmekből merítettek inspirációt.

Az Assist Suit AWN-03-at a Panasonic és leányvállalata, az ActiveLink fejlesztette, a tervek szerint már az első gyártási évben 1000 darab készülhet belőle. A robotruha komoly szerepet játszhat az egyre vészesebben elöregedő japán társadalomban, nem titkoltan ezzel próbálják az idősebb, tapasztalt embereket is újra munkára fogható állapotba hozni. Az 50-80 kilogrammot nyomó felhasználókra tervezett exoskeleton szeptembertől, nagyjából 2,3 millió forintnak megfelelő összegért lesz elérhető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.