Hirdetés

Jogszabályváltozás az önvezető autók miatt



|

Az Egyesült Királyságban törvénymódosítással készülnek az önvezető autók közlekdésben való részvételére.

Hirdetés

Amint megjelennek az önvezető autók, valószínűleg rengeteg ország kényszerül majd r, hogy változtasson a közlekedési jogszabályokon. Az Egyesült Királyság ezt már most meglépi, méghozzá a Google okos és önvezérlő autója miatt, amelyet az Egyesült Államokban már saját városban tesztelnek.

Hirdetés

A Google okosautónak ugyanis nincs se kormánya, se pedáljai, amik ugye a hagyományos autók elengedhetetlen részei. A Google autó éppen emiatt nem számít autónak a szigetország jogszabályai szerint. David Willets tudományos miniszter már felvette a kapcsolatot az illetékes szervekkel, egyben arra biztataja országának kutatóit, hogy kezdjenek el saját önvezető autókat tervezni és fejleszteni, mert a "brit technológia jóval olcsóbb, mint a Google technológia." A brit verzió kutatási helye az Oxfordi Egyetem, bár jelentős lemaradásban vannak a Google-höz képest, amely már a tesztelési fázisnál tart. Az Egyesült Államokban is még csak néhány államban vannak szabályozva az ilyen autók közlekedésben való részvételi lehetőségei. Fontos, hogy a jogszabályok mindig megfelelően kövessék a technológiai újításokat, és azokra tiszta válaszokat nyújtsanak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.