Hirdetés

Jöhetnek az újrahasznosítható űrrakéták?



|

Elon Musk szerint a SpaceX legutóbbi tesztje után végre „a puzzle minden darabja” a helyére került.

Hirdetés

A SpaceX vasárnap tesztelte legújabb prototípusát, egy továbbfejlesztett Falcon 9-es rakétát. A kilövés remekül sikerült; az új, kilencmotoros hajtóműnek köszönhetően a rakéta jóval erősebb, mint a korábbi modellek voltak, így a mérnököknek négy műholdat is sikerült alacsony Föld körüli pályára állítaniuk vele.

Hirdetés

Elon Musk, a SpaceX alapítója külön felhívta a figyelmet a gyorsítórakétákra, amelyeket kétszer is begyújtottak a küldetés során. Ez volt egyébként a cég első olyan kilövése, amelyet a kaliforniai Vandenberg Légibázison, a hatvanas évek űrprogramjának konikus helyszínén bonyolítottak le.

A sikeres teszt fontos előrelépést jelent a SpaceX számára. Musk szerint az automatikus leszállásra képes Grasshopper rakétákkal végzett sikeres kísérleteket követően „végre a puzzle minden darabja a helyére került”, így hamarosan elkészülhet a cég első többször használatos rakétája is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.