Hirdetés

Katasztrófa előrejelzés házilag



|

Vegyen részt a felmelegedés kutatásában saját számítógépével.

Hirdetés

Eddig 171 országból mintegy 250 ezren töltötték le a climateprediction.net címen elérhető kliensszoftver, amely az érdeklődők számítógépének kihasználatlan számítási teljesítményét vitorlába fogva modellezi, hogyan alakul az elkövetkező évtizedek időjárása. Az otthoni több gigahertzes frekvencián tomboló processzorok teljesítménye csak játékok, multimédiás programok, videoszerkesztők futtatásakor igazán kihasznált, a maradék időben - például mikor Ön ezeket a sorokat olvasgatja, vagy pötyög a Wördben - parlagon hever. Ilyenkor a kilens és időjárási adatok elemzésével használja ki a szabad kapacitást.

 

A kutatók eddig csak a Nagy-Britanniára vonatkozó adatokat hozták nyilvánosságra, a globális értékelés még nem készült el.

 

Az eredmények szerint a szigetországban a hőmérséklet 2020-ra 1,2, 2050-re 2,5, míg 2080-ra 4 fokkal melegszik az 1970-es szinthez képest. A felmelegedés mellett hosszabb szárazságot hozó időszakokra, több árvízre és esőre kell felkészülni.

 

A brit meteorológiai központ munkatársai szerint az adatok megegyeznek a mértékadónak számító egyéb előrejelzésekkel.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.