Hirdetés

Katonáknak fejleszt jetpacket a DARPA



|

Az eszközzel nem lehet ugyan repülni, de a mozgást érezhetően megkönnyíti.

Hirdetés

DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency, azaz Fejlett Védelmi Kutatási Projektek Ügynöksége) rengeteg különböző technológia kifejlesztésén dolgozik, és bár eszközeiket elsősorban katonai célokra használják, az ott elért kutatási eredmények az élet számos területén bizonyulnak hasznosnak. 

Hirdetés

Évek óta számos kutató dolgozik egy működőképes jetpack megépítésén, effektíven repülő eszközt azonban ezidáig nem sikerült előállítaniuk. Az Arizona State University kutatói egy fokkal földhözragadtabb projektet választottak maguknak, amit a DARPA természetesen azonnal fel is karolt, így ha valami, akkor finanszírozási problémák biztosan nem állnak majd a 4MM (4 minute mile) útjába.

Az eszköz célja, hogy megkönnyítse a viselő mozgását, így bármilyen szituációban képes a lehető leggyorsabban megfelelő pozícióba helyezkedni. A kutatás akkor lesz sikeres, ha az egy mérföldes táv teljesítését bármilyen tesztalannyal 4 perc alá tudják tolni, még akkor is, ha a katonáknak nehéz felszerelést kell cipelniük. Bár a végcéltól még messze vannak, a futóknak jó pár másodpercet sikerült lefaragniuk a közel 5 kilós eszköz viselésével.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.