Hirdetés

Képes feltörni saját CAPTCHA rendszerét a Google



|

Ez szenzáció, lévén még a felhasználók sem mindig tudják kibogozni a karaktereket.

Hirdetés

Az elsősorban internetes spammelő robotok ellen kifejlesztett CAPTCHA rendszerek közül az egyik legjobb a Google implementációja, hiszen a reCAPTCHA névre keresztelt megoldás által generált képeket gyakran még a hús-vér felhasználók sem képesek kibogozni. Az elmúlt hónapokban a Google Maps csapata együtt dolgozott ennek fejlesztőivel, ugyanis gondjaik támadtak a Street View számára készített fotókon az elmosódott házszámok automatizált megfejtésével.
 

Hirdetés


A csapatok munkájának gyümölcse egy új algoritmus lett, amely 90 százalékos pontossággal képes felismerni a fotókon lévő házszámokat, az előző verzió hatékonyságát nem említette a keresőcég. Viszont a nagy sikerre való tekintettel felmerült, hogy vajon mire képes az új megoldás, ha ráállítják a reCAPTCHA kódok megfejtésére?


A válasz meglepő: az algoritmus 99,8 százalékos hatékonysággal ismerte fel az ellenőrző képeken lévő karaktereket, a fenti illusztráción sikeresen megfejtett darabok láthatóak. A beszámoló szerint a kutatási eredményeket a Google fel fogja használni a reCAPTCHA továbbfejlesztésére: úgy tűnik felmerült még az interaktívvá tételük ötlete is, hiszen az erősen torzított karakterek önmagukban már nem tekinthetőek feltétlenül biztonságosnak.


(Forrás: Google)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.