Hirdetés

Késhet a HD-DVD formátum bevezetése



|

Hirdetés

Véleményük szerint egészen 2006. elejéig csúszhat az új generációs tárolási szabvány bevezetése az amerikai régióban.A Toshiba a formátum fő támogatója, amely mögött még olyan vállalatok sorakoznak, mint az NEC, a Sanyo és számos más cég. Az eredeti tervek szerint, melyeket még idén januárban, Las Vegasban jelentettek be, a formátum még év vége előtt debütálhatott volna. Három nagyobb filmstúdió már akkor bejelentette, hogy a bevezetéssel közel egy időben összesen 89 filmet kívánnának megjelentetetni HD-DVD formátumú lemezeken.

Pontos időpontot akkor nem tudtak mondani, de úgy fogalmaztak, a lejátszók és szoftverek fokozatosan kerülnének bevezetésre szerte a világon. Most úgy tűnik, a partnerek fokozatos bevezetés helyett inkább nagy durranást és felhajtást szeretnének és meg szeretnék előzni az első vevők csalódottságát a karácsonyi vásárlási láz közepette.


Azonban számolni kell azzal, hogy bármekkora késés a konkurrens Blu-ray formátum előnyére válhat, az ugyanis először a Sony-féle PlayStation 3 játékkonzolban fog debütálni jövő év elején. Ha mégis sikerülne a HD-DVD-t korábban bevezetni, az némi előnyhöz juttatná a versenytárssal szemben. A harc akkor válik majd igazán kiélezetté, amikor mindkét formátumhoz megjelennek a lejátszók és a szoftverek is. A vállalatok dollármilliókat költenek az általuk favorizált formátumra történő fejlesztésekre, és további milliókat remélnek a jövőbeni licenszdíjakból, amiket a kompatibilis termékek után kapnának.

Az első hírek a bevezetés esetleges késéséről három héttel ezelőtt kezdtek szállingózni, amikor a Wall Street Journal beszámolt arról, hogy a Paramount Pictures letett arról a szándékáról, hogy még idén elkészülnek első HD-DVD-s anyagaival. Írtak arról is, hogy a General Electric NBC Universal 16-ról nagyjából egytucatra csökkentette azon kiadványainak számát, amit idén tervez HD-DVD-n megjelentetni. A Mainichi Shimbun japán napilap pedig azt közölte a napokban, hogy értesülései szerint Amerikában 2006. márciusára tolták a HD-DVD bevezetését.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.