Hirdetés

Kína eltérítette az internet adatforgalmát



|

Példátlan mennyiségű adathoz juthatott hozzá tavaly a világ legnépesebb állama.

Hirdetés

A közelmúltban derült fény arra, hogy Kína tavaly áprilisban 18 percen keresztül eltérítette az USA, és több nyugati állam katonai és civil hálózatának adatforgalmát, pontosabban a forgalom 15 százalékát.
Egyes szakértők szerint a China Telecom stressz tesztje zajlott le április 8-án, ám az sem zárható ki, hogy az átmenő adatforgalom egy részét, ha nem az egészét sikerült lementeni, később pedig dekódolás után akár fel is használni. Az incidensre egyébként azért kerülhetett sor, mert az adatforgalomban útválasztóként részt vevő routerek gyakorlatilag feltétel nélkül megbíznak egymásban, s az adatfolyamot éppen abba az irányba továbbítják, amelyik szomszédos routertől azt a jelet kapják, hogy alig van forgalma, és sávszélességét szinte semmi sem korlátozza. Bár egy ilyen helyzet akár véletlenül is előállhat, végtelenül naivnak kellene lennünk ahhoz, hogy ezt a verziót fogadjuk el tényként. Amíg nem változik alapvetően az internetes adattovábbítás, addig bármikor megismétlődhet a néhány sorral feljebb vázolt történet.

  

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.