Hirdetés

Kockázatos az online APEH árverés



|

A Noreg Kft. szerint visszaélésekre adódik lehetőség.

Hirdetés

"Nagyon jó kezdeményezésnek tartjuk azt a törekvést, miszerint egyre több ügyintézésre teremtenek lehetőséget az Ügyfélkapun keresztül. Ilyen például az APEH részéről az általuk lefoglalt ingóságok és gépkocsik nyilvános, interneten történő árverése is. Látnunk kell ugyanakkor, hogy ennek a biztonságos lebonyolítására az Ügyfélkapun keresztül történő azonosítási folyamat ma még nem biztosít kellő védelmet a felhasználók számára. Az Ügyfélkapu használatához szükséges regisztrációhoz ugyan személyesen be kell fáradni egy okmányirodába személyazonosságunk teljes körű azonosítása érdekében, de az ott papíron megkapott azonosítót, valamint a felhasználó által választott jelszót számtalan egyszerű módszerrel szerezhetik meg az erre szakosodott bűnözők, akik ezután könnyedén visszaélhetnek a felhasználók személyazonosságával. Az internetes árverés ebből a szempontból különösen kritikus, mert ez az első olyan alkalmazás, amelynek működéséből közvetlen anyagi kár is érheti az áldozatokat." - mondta Dr. Kőrös Zsolt, a Noreg Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Hogy érhet minket kár?>>>

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.