Hirdetés

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA 2010 - Less a dolgok mögé!



|

Szeptember 24- én 42.000.000 megabit/sec sebességgel idén is megérkezik hozzád a tudomány, hogy felnyissa a szemedet: még mindig csak a töredékét használod a winchesterednek! Töltsd fel magadat tudással, kíváncsisággal, alkoss magadban új könyvtárakat, frissítsd és gyorsítsd fel a memóriádat.

Hirdetés

Egyetlen éjszakára idén is átöltözik a tudomány: hófehér köpenyét és védőmaszkját a labor öltözőjében hagyva utcai ruhát ölt és közénk vegyül. Szeptember 24-én országszerte közérthető nyelven vár kicsiket és nagyokat, különösen kíváncsi szülőket és felnőtteket, szenvedélyesen tehetséges diákokat és fiatalokat a Kutatók Éjszakája, az ország egyik legjelentősebb kutatás-fejlesztéssel foglalkozó eseménysorozata. Az idén közelről megnézheted a kutatót, és nem csak előadás, hanem főzőverseny, divatbemutató, zenélés és játék közben. Sőt együtt szórakozhatsz vele a Barabás Villában Fábry Sándor konferálásán vagy Angyal András táncversenyén. A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítványnál a Dumaszínház, a Klebelsberg Kultúrkúriában a Kaláka, a Petőfi Irodalmi Múzeumban egy kísérletekkel tűzdelt színdarab mulattat. Az Ericssonban működés közben láthatod a twitterező fát és egy 3D felvevőt.

 

Ezen a tudományos, ám mégis könnyed éjszakán az egyetemek és kutatóintézetek által bemutatott érdekes, interaktív programokon bárki bepillantást nyerhet a kutatók titokzatosnak tűnő munkájába … Találkozz az ország legnevesebb kutatóival, hogy felnyissák a szemedet: a világ csak akkor izgalmas, ha kíváncsi vagy rá. Less a dolgok mögé, tárj fel titkokat, értsd meg magadat és a világot! Ballonszondák, hadirobotok, hobbitank, fémhab-puffasztás, IQ akadályverseny, Mars-kutatás, élményközpontú matematika, sci-fi ihlette tudomány, és még rengeteg más! Minden program ingyenes!

 

23 város 28 helyszínen várja az érdeklődőket! Részletes programok: www.kutatokejszakaja.hu

Csatlakozz a rendezvény facebook oldalához és ajánld másoknak is.

"Nem vagyok különösebben tehetséges, csak szenvedélyesen kíváncsi". (Albert Einstein)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.