Hirdetés

Láthatatlan felhőkarcolót építenek Dél-Koreában



|

A 450 méter magas épületet egy LED-képernyőkből és kamerákból álló rendszer teszi „láthatatlanná”.

Hirdetés

A dél-koreai kormány engedélyt adott az – egyébként állami tulajdonban lévő – Korean Land and Housing Corporationnak a világ első „láthatatlan felhőkarcolójának” megépítésére. A szöuli Incheon nemzetközi repülőtér közelében épülő, közel 450 méter magas Infinity Tower persze, nem lesz a szó szoros értelmében láthatatlan. Egy ilyen épület felhúzása technikailag lehetetlen, a repülőtér közelébe állítása pedig hülyeség lenne.

A CNN riportja szerint az amerikai GDS Architects által tervezett épületet egy LED-képernyőkből és kamerákból álló, igen bonyolult rendszer teszi „részben láthatatlanná”, amely az üveghomlokzatra vetíti az ég folyton változó képét. A megoldás lehetővé teszi, hogy a felhőkarcoló bizonyos szögből nézve szinte beleolvadjon a háttérbe.

Hirdetés

A GDS azt reméli, hogy az Infinity Towert már a jövő évben átadhatják majd; itt alakítják ki egyébként a világ harmadik legmagasabb kilátóhelyét is. A hírügynökség tudósítása szerint a felhőkarcolóban számtalan étterem, egy többtermes mozi, egy élményfürdő és egy hullámvasút szolgálja majd a látogatók szórakozását. Ha elkészül, ez lesz a világ hatodik legmagasabb épülete.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.