Hirdetés

Renitens microsoftos a Kinect-lázadás élén



|

A Microsoft nem akart hallani a Kinect PC-s felhasználásáról, így dolgozójuk 3000 dollárt ajánlott fel a feltöréséért.

Hirdetés

A tegnapi napon a Microsoft hivatalosan bejelentette, hogy ősszel elérhetővé teszi Kinect mozgásérzékelőjének a PC-s fejlesztőkészletét, amely segítségével a világ fejlesztői immár legálisan is elkészíthetik saját PC-re írt kinectes alkalmazásaikat. Az eszköz megjelenése óta eltelt idő ugyanis bebizonyította, hogy a mozgásérzékelő szétfeszíti az Xbox kereteit, s így szinte naponta jelentek meg az új Kinect-hackek. Végül a redmondi szoftvercég változtatott a korábbi szemellenzős magatartásán, s hivatalosan is zöld utat adott a PC-s alkalmazásnak.

 

 



A Kinect SDK bejelentése azonban egy másik érdekes mozzanatot is magával hozott, mivel a nyilvánosság elé lépett az a személy, aki anno 3000 dollárt ígért annak, akinek elsőként sikerül feltörnie a Kinect rendszerét, egyúttal így elindítva a rengeteg hacket hozó lavinát, amely eredményeként a redmondi szoftvercég kénytelen volt meghátrálni. A legmeglepőbb a történetben, hogy a rejtélyes mecénás nem volt más, mint a Microsoft egyik alkalmazottja, a Kinect egyik vezető fejlesztője.

Johnny Lee - aki januártól a Google csapatát erősíti - a személyes blogjában emlékezett vissza az akkori történésekre. "Valójában van egy titkom a témával kapcsolatban. 2010 nyarának a végén a Microsofton belül próbáltam elérni, hogy a Kinect rendelkezzen valamilyen alapvető PC támogatással, végül mérhetetlen csalódottságomban teljesen porrá tört a cégem álláspontja. Amikor a frusztrációm kiteljesedett, úgy döntöttem, hogy kapcsolatba lépek az AdaFriuttal az Open Kinect verseny elindításáért. Érthető okok miatt ezt nem intézhettem akkor a saját nevemben. S mindent egybe véve Phil és Limor nagyszerű munkát végzett, sokkal jobbat, mint amit én tudtam volna. Kétség sem fér hozzá, hogy a verseny hozzájárult ahhoz, hogy az emberek felismerjék a Kinectben rejlő lehetőségeket az Xbox világon és a Microsofton kívül. Ez a legjobb 3000 dollár, amit valaha elköltöttem."

Később az Adafruit is megerősítette, hogy valóban az ex-Microsoft alkalmazott volt az, aki elindította az Open Kinect versenyt, s aki egyúttal kitágította a Kinect univerzumot. A Microsoft eddig nem kívánta kommentálni az esetet.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.