Hirdetés

Lelövik az amerikai kémműholdat



|

Így nem zuhanhat lakott területre a halálosan veszélyes műhold.

Hirdetés

 

Január végén adtunk róla hírt, hogy az Amerikai Egyesült Államok egy kémműholdja elveszítette minden energiáját, és űrszemétté válva várta a becsapódását a Földre.

 

A meghajtórendszer nélküli objektum az emberi életre nagyon veszélyes anyagokat - köztük hidrazingázt - is tartalmaz, a 2006 decemberében fellőtt, majd azonnal meghibásodott műhold létezése eddig szigorúan titkos volt. A becsapódás helyét nem tudták megjósolni, csupán azt, hogy valamikor február végére, vagy március elejére esik majd - azonban könnyen elképzelhető, hogy lakott területre zuhan.

 

satellite_alien_mis.jpg

 

Az amerikai kormány kizárta ezt a lehetőséget a döntésével: a Pentagon úgy határozott, hogy lelövik a kémműholdat. Hawaii északnyugati partjáról egy cirkáló és két romboló módosított SM-3-as rakétát lő majd ki a műholdra.

 

A fegyvert extra üzemanyaggal látták el, és speciális szoftverrel, hogy orbitális pályán is megsemmisíthesse a műholdat, amely felrobbanása után a tervek szerint apró darabokban, űrszemétként sodródik majd a végtelenségben. A haditengerészet mindenesetre biztosra megy, ugyanis három rakétával is készülnek, és több hajó, repülőgép, valamint kutatóállomás is figyeli majd az eseményeket, vagy, hogy például nem-e kerül a légkörbe a halálos hidrazinból.

 

A művelettel megvárják az amerikai űrsikló szerdai visszatérését. A rakéta nem tartalmaz robbanófejet, a becsapódás erejétől várják, hogy elvégezze a munkát. A hadműveleten valójában már közel 2 hónapja több mint 200 szakértő és tudós dolgozik, és az Aegis tengeri rakéta-védelmirendszert is módosították, hogy alacsony Föld körüli pályáról is lelőhessék a veszélyes létesítményt.

 

A hadműveletre az Amerikai Egyesült Államok eddig 60 millió dollárt, azaz majdnem 11 milliárd forintot költött.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.