Hirdetés

Madárszimulátorral erősít az Oculus Rift



|

A virtuális valóságra épülő szimulátorok soron következő tagja a valódi repülés érzetét nyújtja.

Hirdetés

A játéktörténelem során számtalan szimulátort kipróbálhattunk már, belebújhattunk Isten bőrébe, gazdaságokat juttathattunk csődközeli állapotba, de akár megtapasztalhattuk a kecskék nem túl izgalmas hétköznapjait is. Mark Zuckerberg legújabb játékszerével, az Oculus Rift virtuális szemüveggel akár madárbőrbe is bújhatunk. A madárszimulátorhoz mindössze egy precízen mozgatható asztal, egy ventilátor és persze maga a virtuális szemüveg szükséges, mindezek pedig egy speciális szoftver segítségével nyújtják a repülés élményét.

Hirdetés

A Birdly becenévre keresztelt projektet a Zurich University of the Arts tervezés-kutatásért felelős csapata és a Swiss Association of the Protection of Birds egyesület közösen indította el. Az együttműködés eredménye egy fejlett repülésszimulátor lett, ami a felhasználók tapasztalatai szerint tényleg élvezetes és szórakoztató. A repülés szimulálásával már sokszor kísérleteztek, de így a madarak szemszögéből még egyetlen program sem közelítette meg a dolgot, pláne olyan nem, amihez hasra kell feküdni egy spéci asztalon. A működésről egy kis videót is készítettek.

Birdly - Teaser from maxR on Vimeo.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.