Hirdetés

Már kastélyt is nyomtathatunk



|

Az építészet egy teljesen új érába léphet a 3D-s nyomtatók elterjedésével.

Hirdetés

Egy minnesotai férfi egy speciális 3D nyomtatót épített, melynek segítségével rétegről rétegre megalkotott egy kastélyt.

Hirdetés

Andrey Rudenko, egy mérnöki háttérrel rendelkező vállalkozó hosszas kutatások után fejlesztette ki az építészeti szempontból is jelentős eszközét, melyhez egy saját recepten alapuló, precíz és lassú munkafolyamatok során is alkalmazható cementet is kikevert. Rudenko célja egyenlőre nem az volt, hogy valóban lakható épületet készítsen, csupán a készülékében rejlő lehetőségeket kívánta szemléltetni a nagyközönségnek a játszóház méretű vár létrehozásával. Az alkotás elkészítéséhez használt printer a RepRap nevű nyílt forráskódú eszköz továbbfejlesztése, mely jelen formájában 10 miliméter magas és 30 milliméter széles betoncsíkokból képes létrehozni a megálmodott konstrukciót.

A következő lépcsőként a férfi saját lakását szeretné elkészíteni hasonló módon, ám mivel a készüléke be- és kikapcsolása során minden esetben problémákat tapasztalt, ezért új otthona elkészültéig nonstop munkára kényszerítené térbeli nyomtatóját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.