Hirdetés

Már úton van a beszélő robot stoppos



|

Eddig fennakadások nélkül zajlik Hitchbot, a kis robot Kanadát bejáró stoppos túrája.

Hirdetés

Ahogy korábban már értekeztünk róla, júliusban indult útjára Hitchbot. David Harris Smith es Frauke Zeller kanadai egyetemi kutatók egy olyan robotot építettek, ami stoppolva végigutazza az országot. A mókás kinézetű, sárga csizmát és kesztyűt viselő szerkezet vándorútja Halifaxból indult, a célállomás pedig Nova Scotia. A készítők semmilyen módon nem befolyásolják a robotot, a siker tehát maximálisan saját magától és az őt felvevő autósoktól függ.

 

Hirdetés

 

Aki találkozik a stoppoló Hitchbot-tal, azt egy weboldalra irányítják, ahol instrukciókat találhat kezeléséről és utazási céljáról. A robot menet közben beszédfelismerőjének köszönhetően társalgásba elegyedik a sofőrrel, ha pedig nem érti meg, amit mondanak neki, saját monológba kezd, és nagyjából 30 percenként fényképeket készít, amit aztán meg is oszt a közösségi médiában. A projekt célja az volt, hogy kiderítsék, megbízhat-e egy robot az emberekben – az eddigi tapasztalatok és képek alapján a válasz meglepően pozitív.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.