Hirdetés

Megelevenedett sci-fi: Polyscape



|

A rugalmas felületre vetített térképek pillanatok alatt 3D-s hatást kapnak.

Hirdetés

Bizonyára mindannyian láttunk már olyan sci-fi filmeket, melyekben a harcmozdulatokat a bolygó felületének valós idejű 3D-s terepasztalán tervezték meg a stratégák. Vélhetően ezen jelenetek ihlették meg Shunsaku Ishinabe művészt is, aki Polyscape nevű alkotásával a leírtakhoz roppantul hasonlító eszközt hozott létre.

Hirdetés

A készülék a ráépített projektor segítségével valódi felületeket (például a Google Maps térképeit) is képes a megjelenítésről gondoskodó rugalmas anyagra vetíteni, mely a kapott magassági adatok alapján - a beépített emelőmotorok közreműködésével - pillanatok alatt felveszi az aktuálisan kiszemelt terület valóságban is tapasztalható formáját.

A Polyscape működő prototípusa néhány extra effektussal kíván még inkább a filmes hangulatra erősíteni (maximális sikerrel), hisz az alakzatok közötti váltások során felvillanó rácsháló, illetve a csempénként elhelyezett kép remekül utal a mozivásznon látott holografikus terepasztalokra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.