Hirdetés

Megjelent a WinFS fájlrendszer bétája



|

Hirdetés

A fejlesztők nem számítottak ilyen korán tesztváltozatra, a tervek szerint csak jövőre jelent volna meg az első használható és tesztelhető WinFS. Arról már beszámoltunk, hogy ez a fájlrendszer nem lesz része a Windows Vistának, de kiegészítő formájában valamikor 2007. környékén le lehet majd hozzá tölteni, mondta Quentin Clark, a WinFS program menedzsmentjének irányítója. Egészen 2004. augusztusáig úgy szerepelt a cég terveiben, hogy a fájlrendszer helyet kap a Vistában, mert az lényegesen egyszerűbbé és gyorsabbá tette volna a felhasználók számára fájljaik keresését és rendszerezését.

Mikor 2003-ban bemutatta a cég, megemlítették, hogy a WinFS tartalmazna egy új szinkronizációs motort is, amely indexelné a különböző fájlokat, például a fotókat, e-maileket, MP3-akat, dokumentumokat, ezáltal gyorsabbá válna az azok közötti kereshetőség, és katalogizálás. "A főbb képességek a keresés és a szinkronizálás volt, amely igen ígéretesnek tűnt." - mondta Joe Wilcox, a Jupiter Research vezető elemzője.


Azóta eltelt egy kis idő és a Microsoft sokat dolgozott a fájlrendszeren. Még mindig nem tudni pontosan, milyen szolgáltatások kerülnek bele a végleges változatba: a kérdések egy részét megválaszolja a most kiadott béta, amely jó adagnyi API-t (alkalmazás programozási felület) és olyan sémákat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a fejlesztők számára, hogy máris elkezdhessenek dolgozni az új fájlrendszerrel. A Microsoft sokat remél tőle, terveik szerint ez fogja a Windowst egy egészen új szintre emelni. A vállalat fel is kérte a fejlesztőket, hogy a szeptember 13. és 16. között Los Angelesben megrendezésre kerülő Professional Developers Conference-en osszák meg tapasztalataikat egymással. Idén már nem terveznek kiadni másik béta változatot, de a végleges verzióig lesz még néhány kiadás.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.