Hirdetés

MI gyorsítók: hamarosan?



|

Elsősorban játokosoknak készül az új, Intia kódnevű processzor.

Hirdetés

Lassan két éve annak, hogy megjelentek az első hírek az Ageia PhysX kódnevű fizikai gyorsítóról. Azóta a pletykákból valóság lett, több neves gyártó is felvette kínálatába a PPU-val (Physical Processing Unit, fizikai feldolgozóegység) szerelt kártyákat. Az izraeli székhelyű AIseek jelenleg egy olyan egységen dolgozik, amely a játékok mesterséges intelligenciájának működéséhez szükséges számításokat képes hardveres szinten elvégezni, ezt a terhet is levéve a számítógép központi processzoráról.

Bár valószínűleg még hosszú ideig nem találkozhatunk Intia-val a boltok polcain, ha körbenézünk, már most tonnányi eszközt vásárolhatunk, ha játékélményünk minőségét szeretnénk javítani: gondolunk itt elsősorban a többkártyás grafikus rendszerekre, a fizikai gyorsítókra, a Creative X-Fi Fatal1ty hangkártyára, vagy például a Bigfoot Networks KillerNIC hálózati kártyájára, ami a szakadásmentes és szupergyors kapcsolat érdekében saját processzorral és memóriával rendelkezik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.