Hirdetés

Műszaki pályázat indul fiataloknak



|

Innovatív ötletekkel, koncepciós és formatervekkel lehet pályázni.

Hirdetés

A fiatal, nagykorúsodó generációnak már nem okoz kihívást a modern technika vívmányainak használata. A korosztályból legtöbben nem csak érdeklődéssel, de kritikusan is fordulnak a meglévő technikai, műszaki és informatikai területek felé. Újító, innovatív ötletekkel pályázhatnak végzős középiskolások a Dunaújvárosi Főiskolán, hogy szakmai előmenetelüket segítő nemzetközi vállalatoknál valósíthassák meg elképzeléseiket. 

 

Stratégiai játékok, digitális világ és robottechnológia, megújuló energiaforrások, háztartást segítő eszközök, és műszaki termékek dizájnja, mind a hétköznapjainkat is érintő, praktikus ismereteinket és szórakozási lehetőségeinket bővítő területek. A XXI. században szocializálódott, felsőoktatási intézménybe készülő új, 'machine sapiens' generáció számára pedig evidenciák. 

 

A Dunaújvárosi Főiskola 'Találd fel magad' néven pályázatott hirdetett műszaki és informatikai területek iránt érdeklődő középiskolás diákok számára. A pályázatra, két nagy (műszaki és informatikai) tudományterületet átölelő újító, innovatív ötletekkel, koncepciós és formatervekkel lehet pályázni.

 

 

talald_plakat_web.jpg
 

 

A plakátra kattintva elolvashatja a pályázati kiírás pontos részleteit.

 

Egy jó főiskolának a színvonalas képzés mellett, fel kell vállalnia a tehetséggondozást is. A műszaki és informatikai szakemberek rendkívül keresettek nem csak Magyarországon, hanem az Európai Unió területén is. A főiskola célja, hogy a minőségi oktatás keretében a kiemelkedő képességű hallgató a tehetségének kibontakoztatását elősegítő többletkövetelmények teljesítéséhez kapjon segítséget. A Főiskola ezért olyan nemzetközileg elismert vállalatokkal (Microsoft Magyarország, Apple Hungary IMC, HP Magyarország) kötött együttműködési megállapodást, akik segíthetik az eredményes hallgatók közéleti szerepvállalását, az értelmiségi feladatokra történő felkészülés tárgyi és személyi feltételeinek megteremtését, a szakmailag igényes értelmiség nevelését. A győztes koncepciótervek gazdái ugyanis a patronáló vállalatok támogatásával valósíthatják meg elképzeléseiket. 

 

„Sajnos a tehetség önmagában nem elég, ezért a kiemelkedően teljesítő hallgatóinkat hozzá kell segítenünk azokhoz a támogató kapcsolatokhoz, amely szakmai előmenetelüket segíti, vagyis általuk lehetőséget kapnak a szaktudásuk és felkészültségük bizonyítására. Ezt a célt szolgálja a Találd fel magad pályázati kiírás is." - mondta el a Dr Bognár László a Dunaújvárosi Főiskola rektora.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.