Hirdetés

Obi-Wan Kenobi, maga az utolsó reményünk!



|

Valósággá vált a Csillagok Háborújában lévő technológia - mostantól bárki vehet magának holovetítőt.

Hirdetés

Aki emlékszik a Csillagok Háborúja című film azon jelenetére, amikor Leia hercegnő egy holografikus felvétel használatával kér segítséget, az bizonyára elgondolkodott azon, hogy mikor válik mindennapi életünk részéve ezen technológia. Az első lépés megtörtént, az IO2 Technology cég megjelentette 1024×1024 képpont felbontású holografikus kijelzőjét, amelyet bárki megvásárolhat. A készülék egy két dimenziós képet vetít gyakorlatilag a levegőbe, amely egy opcionálisan megvásárolható kiegészítő segítségével interaktívvá tehető, felismeri az ujj és a kéz mozgását, így a kurzor irányítására is lehetőségünk van.
Maga a készülék, körülbelül akkora, mint egy nagyobb méretű, oldalára fordított számítógépház, amely felfelé vetít. Csak épületeken belül használható eredményesen, egyrészt minél sötétebb van, annál jobban látszik a képe, másrészt a szél elfújja a készülék által kibocsátott felhőt.

 

helio1.jpg

 

A kép ugyanis egy mikroszkopikus méretű anyagokból álló felhőre vetítődik ki. A cég nem árulja el, hogy erre milyen anyagot használnak, de nagy valószínűséggel vízpárát. Emiatt nyilvánvaló, hogy a kép nem lesz olyan szép, mint egy hagyományos monitoron, de az összes szín látható és a szöveg is olvasható a rajta. Természetesen ez még javulni fog, ahogy a technológia folyamatosan fejlődik. Az újdonságokra fogékony felhasználók azonban akár most is megvásárolhatják a készüléket 18 400 dollárért (körülbelül 3 és fél millió forint) és az opcionális, mozgásérzékelő modult 1 000 dollárért (250 000 forint).

 

helio2.jpg

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.