Hirdetés

Okoskamiont mutatott be a Mercedes



|

A Mercedes készülő robotpilótája forradalmasíthatja a teherszállítást.

Hirdetés

A hosszú utazások egy idő után monotonná válnak, különösen azon sofőröknél, akik hivatásszerűen űzik ezt a tevékenységet. A Mercedes a napokban mutatta be legújabb technológiáját, amellyel az ilyen utakat szeretnék kényelmesebbé, effektívebbé és nem utolsó sorban biztonságosabbá tenni, köszönhetően a kifinomult robotpilótának.

Hirdetés

A Future Truck 2025 névre keresztelt, egyelőre csak prototípusként létező jármű irányításáért a Highway Pilot rendszer felelős, amelyet a sofőr manuálisan aktiválhat. A pontos helymeghatározásnak illetve a kamionon elhelyezett megannyi radarnak és kamerának köszönhetően a rendszer önállóan is elvezeti a monstrumot, így a sofőr foglalkozhat mással. A rendszer más járművekkel is képes felvenni a kapcsolatot, így időben értesülhetünk az esetleges dugókról, de egy gyorsan érkező mentő elől sem kell félrerántanunk a kormányt, a rendszer automatikusan lehúzódik ilyenkor.

Ahogy a projekt neve is mutatja, a Mercedes még jó ideig nem fogja gyártósorra küldeni ezeket a kamionokat, a 2025-ös megvalósítás azonban egyáltalán nem tűnik lehetetlennek, hiszen a rendszer alappilléreinek jelentős része már a 2014-es S osztályban is megtalálható. A végtermék talán nem lesz annyira lenyűgöző, mint a Google teljesen automatizált autója, de nagyban megkönnyítheti a teherszállítást és az iparágban dolgozók munkáját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.