Hirdetés

Önjavító lapkák



|

Örök üzemidőt céloznak a legújabb amerikai fejlesztések.

Hirdetés

Napjaink számítógépeiben a lapkák meglehetősen kedvezőtlen körülmények között üzemelnek, ami jelentősen lerövidíti azok élettartamát. A magas frekvenciájú működéstől és a melegtől a szilícium alapanyag hamar kezd veszíteni kohéziójából, ezáltal téve működésképtelenné magát az integrált áramkört. Persze a felhasználók többsége előbb selejtezi le az eszközt, minthogy ez az 5-15 éves idő letelne, de vannak olyan helyek, ahol a hosszútávú megbízhatóság is fontos -- ilyen például a gépkocsik, repülők, vagy akár űrhajók vezérlőegysége.

Az amerikai SRC konzorcium új fejlesztései a különleges, "öngyógyító" lapkák. Ezek az eszközök hasonló teljesítményre lesznek képesek, mint napjaink integrált áramkörei. A különbség ott rejlik, hogy az SCR által tervezett eszközök képesek lesznek átprogramozni magukat: ezáltal a megsérült rész feladatát átveheti bármelyik másik, amíg speciális, elektrokémiai folyamat során helyre nem áll az eredeti.

Még ha nem is lesznek örök életűek az önjavító lapkák, mindenképp jelentősen megnövelik majd az átlagos élettartamot -- jóval hosszabb időre, mint amennyi alatt a termék elavul.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.