Hirdetés

Organikus energia: töltse telefonját almával



|

A Nokia kísérlete a telefonok alternatív feltöltésére.

Hirdetés

Részben tudományos kísérlet, részben installáció, de leginkább a nyilvánosságnak szánt hírverés a Nokia legújabb bemutatója. A Microsoft tulajdonában lévő telefongyártó nemrégiben állt össze Caleb Charland multimédia-művésszel, hogy közösen létrehozzanak egy organikus „töltő-falat”, 800 krumpliból és almából.

Hirdetés

Míg az elektromos állam előállítása ehető tárgyakból már régóta az iskolai kémia órák tárgya, ez az extrém kísérlet lehetővé tette Charland számára, hogy feltöltsön egy Nokia 930-as okostelefont. Az installációt a hétvégén állították ki London egyik forgalmas vásárlóutcájában. Az építmény az almák és krumplik mellett rézdrótot és galvanizált szögeket is tartalmazott, hogy létre tudjon jönni a szükséges elektromos töltet.


„Charland kézzel készített, almából, krumpliból és fémből álló áramköre átlagosan 20mA és 6 V teljesítményű áramot termel” – mondta el a nokiás Rhea Fri. „Mindenkit érdekel, hogy hogyan működik a világunk, emellett pedig globális probléma a Föld jövőbeli energia ellátása” – kommentálta alkotását a művész.


Mégis, valószínűleg a legjobb dolog az installációban, hogy elfogyaszthatjuk alkotóelemeit, ha teljesen feltöltött telefonunk akkumulátora. Csak ne felejtsük el kivenni belőle a szögeket.



Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.