Hirdetés

Örült, de meggyőző teóriák a rajzfilmekkel kapcsolatban



|

Nincs olyan ártatlan rajzfilm, aminél néhányan nem gyártanának mindenféle hajmeresztő teóriát azzal kapcsolatban, hogy valójában milyen mögöttes tartalmat rejtettek el benne a szabadkőművesek, a kommunisták, a kapitalisták, vagy hasonló elvetemült csoportok.

Hirdetés

A Tom & Jerry például a náci propaganda megtestesítője volt, de nem úszták meg más mesék sem, így például a GRU is egyesek szerint az elnyomó hatalom agymosó alkotása, hiszen számos olyan jelkép található meg benne, ami erre utal (például a piramis). Mindamellett, hogy megmosolyogjuk ezeket az elképzeléseket, az internet kiváló melegágya annak, hogy boldog-boldogtalan megossza a saját elméletét ezekkel az egyébként egyszerű szórakoztatásra szánt rajzfilmekkel kapcsolatban. Habár tény, hogy sokszor érezzük azt, hogy bizonyos alkotások jobban szórakoztatnak minket, mint csemetéinket, de ez még nem azt jelenti, hogy közben éppen az agyunkat mossák. Következzék most egy kis összeállítás az őrült, de egyébként viszonylag meggyőző elméletekből.

A Spongyabob Kockanadrág karakterei egy vízalatti nukleáris robbantás mutáns torzszülöttei: a teória szerint Bikini Fenék lakói komoly sugárzásnak lettek kitéve és azért olyanok, amilyenek. Amiért nem feltétlen hülyeség az elképzelés, az az, hogy 1946-ban az amerikai kormány a Bikini-atollnál hajtott végre vízalatti atomrobbantást, és hát ugye a rajzfilmben Bikini Fenék szerepel a jószágok személyazonosító okmányában állandó lakhelyként. Arról nem is beszélve, hogy a sorozat ismerői még gombafelhőt is láthattak egyszer, ami már reális párhuzamnak látszik. Ehun van-e:

A sugárzás megmagyarázhatná, hogy miért oboáznak a polipok, hogyan nőhet ki egy hatalmas ananász a földből és hogy a búbánatos francba lehet Rákuram egy bálna apja?! Ez az elmélet tehát minden korábbi nyitott kérdésre választ adhat, mindamellett, hogy egyikünk sem kíváncsi rá, hiszen a lényeg, hogy Spongyabob és barátai igen szórakoztató kreálmányok.

 

A Kullancs egy beteg gyerek fantáziája:kevéssé ismert szereplő lehet a Kullancs (The Tick), aki Ben Edlund fejéből pattant ki és arra hivatott, hogy kiparodizálja a szuperhősöket. Hű kísérője Arthur, egy könyvelő, de felbukkan a mesében a szexi szuperhősnő is, így együtt küzdenek bizarr ellenségük ellen, akinek egy szék van a feje helyén. Azonban egy névtelen rajongó elmélete szerint a képregények majmolása olyan, mintha egy beteg kisgyerek képzelné el az egészet.

Sokkal könnyebben beleélhetjük magunkat ebbe az elméletbe, ha elképzeljük, hogy egy ágyban fekvő beteg gyerkőc mit lát maga körül, mikből tudja az őt szórakoztató világot felépíteni. Vegyük csak a Kullancs ellenségeit, ezek mind olyanok, mint a szobában széthagyott akciófigurák, míg a növény-alapú ellenfeleket a kis beteg a szobája ablakában láthatja, vagy esetleg azon kinézve a kertben. Eme teória alapján akár még szégyellhetnénk is magunkat, hogy jókat nevetünk a részek alatt, de ne tegyük, nincs okunk rá.

 

Ed, Edd és Eddy valójában halottak:a Cartoon Network eredeti rajzfilmjével 1999-ben találkoztam először, de mivel a címét nem tudtam, ezért az albérlőtársaimmal csak "az x-fülűek" névvel illettük az egészet, de egyébként szerfelett szórakoztatónak találtuk, olyannyira, hogy számos előadás és gyakorlat volt kénytelen nélkülözni emiatt a személyünket. Maga a produkció rendkívül egyszerű, vagyis adott három kölök (mindannyian az Edward beceneveit viselik) akik idejük jelentős részét azzal töltik, hogy megpróbálnak más gyerekekkel kicseszni.

A teória szerint azonban ezek a srácok már nem élnek és a környezetük nem más, mint a purgatórium. Ennek alátámasztása lehet az, hogy a szereplők bőrének színe a hullákét idézi, és bár utalások vannak szülőkre is, soha, sehol, semmilyen körülmények között nem jelennek meg a részekben. Néha, nagyon ritkán látni a szülők árnyékát, de ezek sem mozognak és a legidősebb szereplő Eddy bátyja volt, de ő is csak egyetlen epizódban tűnt fel. Mindemellett nem nagyon lehet belőni a sorozat idősíkját sem, hiszen egyszer írógéppel nyomulnak a srácok, máskor meg számítógéppel, de közben tudják a kazettás magnót is használni.

A teória egyik legdurvább része, hogy a szereplők mindegyike különböző korokból jött, így például a Rolf a furcsa kelet-európai akcentusával 1903-ban halt meg a farmon egy balesetben, míg Johhny, akinek a legjobb barátja egy rajzolt arcú fadarab, 1920-ból érkezett, Jimmy pedig a betegesen sárgás bőrével 2000-ben halt meg, leukémiában. Ugyanakkor ott vannak az antagonista karakterek, vagyis a Kanker nővérek, akiknek a többiekkel ellentétben rózsaszín a nyelvük, vagyis élők, de mégsem azok, mivel ők a purgatórium démonai, akik arra hivatottak, hogy folyamatosan gyötörjék a srácokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.