Hirdetés

Permezhetik a pekingi szmogot a kínaiak?



|

Érdekes módszert pedzeget egy tudós a füstköd csökkentése érdekében.

Hirdetés

Általános környezeti adottságoktól és időjárástól függetlenül minden nagyváros rendszeresen küzd a szmoggal, hiszen a főként környezetszennyezés miatt kialakult füstköd erősen ártalmas az egészségre. Kína fővárosában olyan méreteket öltött a probléma, hogy a lakosoknak belégzés helyett szinte már harapniuk kell a levegőt, a tavalyi év bő felében rendkívül veszélyes szintű károsanyag-koncentrációjú levegőt voltak kénytelenek szívni.

Hirdetés


Peking körülbelül 125,3 milliárd dollárt (nem elírás) tett félre a helyzet rendezése érdekében, ám sajnálatos módon technikai tanácstalanság miatt eddig semmilyen eredményt sem sikerült elérni. Shaocai Yu, az amerikai környezetvédelmi ügynökség volt munkatársa most érdekes megoldást javasolt: a férfi szerint lényegében permetezőgépeket kellene szerelni a felhőkarcolókra, hiszen a permet megköthetné és földre húzhatná a levegőben lévő szennyező anyagokat.


Nem mindenki tartja jónak az ötletet, az ország környezetvédelmi problémáinak független dokumentációjára létrehozott China Green egyik szerzője konkrétan őrültnek titulálta az elképzelést, hiszen egyre nagyobb problémát jelent a édesvízkészlet elérhetősége. „Nem hinném, hogy a helyzet legalább átmeneti megoldásáról beszélhetnénk, szerintem szimplán nem működőképes a terv” – mondta Michael Zhao.


Egyelőre nem tudni, hogy Peking vezetőségének mi a véleménye Shaocai Yu permetezős koncepciójáról.


(Forrás: Mashable | Fotó: David Barrie)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.