Hirdetés

Repülőgépekről szórják ránk a mérget

|

Az összeesküvés-elméletek egyáltalán nem idegenek az emberektől és az internet kimondottan jó vezető közege a sületlenségeknek, így villámgyorsan továbbítódnak az égbekiáltó marhaságok, mint amilyen a chemtrail is.

Hirdetés

Nem egy új témáról van szó, rengetegen vannak ráfeszülve évek óta és mi sem azért írunk róla, hogy igyekezzünk igazságot tenni, bár a szövegből valószínűleg kiderül, hogy melyik oldalon foglalunk helyet. Nem fogunk fizikai vagy meteorológiai cáfolatokkal élni eme sületlenségekkel kapcsolatban, hiszen aki a téma iránt érdeklődik, az gyakorlatilag kiapadhatatlan mennyiségben találhat magyarázatot pro és kontra az elméletet pártolók és ellenzők részéről is. A helyzet mindössze annyi, hogy egyre idegesítőbb az a fajta tudatlanság, aminek csodálatos vírusvektora például a Facebook és megdöbbentő, hogy emberek milyen fanatikus meggyőződéssel tudják leugatni azokat, akik szinte hibátlanul megfogalmazva írják le a tényeket. Ja, valóban! Mik is a tények?

Az, hogy a repülőgépek bizonyos időjárási körülmények között kondenzcsíkot húznak, máskor pedig nem, és ezek a csíkok olykor igen gyorsan, máskor pedig nagyon lassan tűnnek el az égboltról. Mindez az összeesküvés-elméletek kedvelői szerint maga a chemtrail, vagyis valaki, illetve valakik onnan a magasból szórják ránk a halálos permetet, de még ebben sem igazán értenek egyet, mert vannak, akik szerint ettől mindannyian beadjuk a kulcsot, míg mások úgy vélik, hogy ezzel az időjárást szabályozzák, amitől vélhetőleg beadjuk a kulcsot. Ahogy korábban említettük, hagyjuk a francba a tudományt, a meteorológiát, illetve a légkört, beszéljünk pusztán arról, hogy mi értelme lenne az egésznek? Melyik az az idióta hatalom, amelyik olyan magasból szór permetet a népekre, hogy ember nincs a Földön, aki meg tudná mondani, hogy a 10.000 méterről alászálló cucc hová esik?

Ha meg akarnak minket mérgezni, akkor miért nem mennek a vízműbe és vágják teli az ivóvizünket jóféle méreggel, amitől holnapra svábbogárrá változunk és ízelt lábaink összekarcolják a szalagparkettát? Nincs egy lényegesen célzottabb, hatékonyabb és nem mellesleg lényegesen jóval olcsóbb, illetve feltűnésmentesebb módja egy ilyen tevékenységnek? És ez csak egyetlen kérdés a sok közül, melyet minden egyes alkalommal, amikor elkezdődik az eszmecsere a témával kapcsolatban, leír valaki, de tucatjával ugatják le, hogy "akkor legyél vak, ne lásd, hogy mi történik körülötted". Az pedig külön vicces az egészben, hogy a chemtrail hívői még abban sem egységesek, hogy egyáltalán kik azok, akik ily módon próbálják ritkítani az emberiség sorait. Egyesek szerint az USA, mások szerint az oroszok, megint mások szerint ezek ketten, de ha mégsem, akkor Kína, és természetesen felmerül az ilyen jellegű dolgok esetében soha  ki nem hagyható izraeli utalás is, olykor-olykor bizony még a szabadkőművesek is belekeverednek a buliba, bár erre nagyon ritkán van példa.

Pedig szerintünk ők állnak az egész mögött és gyanítom, hogy a földönkívüliek hosszú keze is benne van a dologban. A chemtrail-lel kapcsolatban az egyik kedvenc hozzászólás tavalyról a magyar Facebook-csoportban került leírásra, ahol az illető arról panaszkodott, hogy a virágait csakis esővízzel locsolja és ettől mindig gyönyörűek, de tavaly mégis hervadni kezdett az összes és ez a rohadt chemtrail miatt van. Hát persze, hogy hervadt, mikor hónapokon át szinte nulla csapadék esett azon a nyáron! Mi is gyorsan elpatkoltunk volna tavaly, ha csak esővizet ihatunk, nemhogy szegény virágok, melyek sajnos nem tudnak odamenni a csaphoz és egy fél locsolónyival magukra öntözni, ha már a lökött gazdájuk nem teszi meg. Másrészről tiszta szívvel ajánljuk felkeresni az előbb említett csoport profilját, főleg akkor, ha valakinek túl alacsony a vérnyomása, vagy szeretne nevetni egy igazán jót. Főleg azok a részek szórakoztatóak, ahol a hívő vicsorogva ugrik a nem hívőre, mondván, hogy "csak egyetlen bizonyítékkal szolgálj, hogy az ott nem chemtrail csík".

Erre természetesen kap egy kikezdhetetlen magyarázatot, mely elmondja a kondenzcsíkok keletkezésének okát és azokat a feltételeket, melyek szükségesek hozzá, amire csípőből tüzelve az a viszontválasz, hogy "ez nem bizonyíték". Az bezzeg bizonyíték, amit mindenféle holdkórosok írnak csapnivaló helyesírással a többségében kritikán aluli kinézettel rendelkező weboldalakon és jellemzően arról szólnak, hogy éppen melyik ország vezetése ismerte be, hogy valóban felülről szórják ránk a mérget. Természetesen mindenkinek szíve joga, hogy miben hisz és mit utasít el, mint ahogyan az is szíve joga, hogy bohóc lesz-e a cirkuszban, vagy porondmester. Mi pedig maradunk a nézők, akik jót röhögnek az egyiken, megtapsolják a másikat, aztán elmennek haza és pár nap múlva már arra sem emlékeznek, hogy az artista elejtette-e a buzogányt, vagy sem.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.