Hirdetés

RFID-implantátumot a raboknak?



|

Nagy-Britanniában nyomon követhetik az elítéltek minden lépését.

Hirdetés

 

Az előző korosztályok az elmúlt években arra lettek figyelmesek, hogy a hihetetlen fantáziavilágból felépített régi sci-fik vívmányai már léteznek.

 

Ilyen történetbe illő a britek legújabb elképzelése is. Nagy-Britanniában azt tervezik, hogy a börtönben a rabok bőre alá RFID-implantátumot ültetnek; így képesek lennének nyomon követni az elítéltek minden egyes lépését, mozdulatát.

 

A rádiófrekvenciás azonosításra lehetőséget adó chipek beültetését a brit Igazságügyi Minisztérium enyhén szólva is kiváló ötletnek tartja, és szorgalmazza. Állításuk szerint ez a túlzsúfolt szigetországi börtönökön is segítene.

 

Természetesen ez a fajta implantátumbeültetés és RFID-alapú azonosítás óriási vitára ad okot; elvégre a rabokat a legalapvetőbb emberei jogaiktól is megfosztaná.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.