Hirdetés

Robot a fogyókúra szolgálatában



|

Az Autom névre hallgató kis robotot azért hozták létre, hogy a fogyókúrázóknak napi visszajelzést biztosítson.

Hirdetés

Egy hongkongi startup vállalkozás, az Intuitive Automata alkotta meg Automot, ezt az aranyos kis robotot, annak érdekében, hogy napi visszajelzést adjon a fogyókúrázóknak. A diétázóknak minden nap be kell táplálniuk a robot LCD-érintőképernyőjén keresztül a napi bevitt kalóriamennyiségüket, illetve azt is, hogy mennyi időt töltöttek edzéssel. (A robotba előzőleg telepítettek néhány receptet is, a kalóriamennyiségükkel egyetemben.) A cég 400 dolláros áron szeretné piacra dobni év végén a robotot az Amerikai Egyesült Államokban; úgy gondolják, hogy a segítségével az emberek kétszer hosszabb ideig tudják tartani a diétájukat, mint más metódusokkal.

 



Személyes véleményem szerint lehet ugyan létjogosultsága ennek a robotnak, azonban ha azokra a technológiai innovációkra gondolunk, amelyeket már eddig is a fogyás szolgálatába állítottak (kalóriaszámláló honlapok, Wii Fit stb.), ahová ugyanúgy fel kell vinnünk az adatainkat, akkor talán azt is kijelenthetjük, hogy a kis robot felesleges. A mögöttes koncepció valószínűleg az volt, hogy egy kedves kívülállónak mondjuk el, hogy mit csináltunk aznap/hány kalóriát vittünk be a szervezetünkbe, ezáltal kicsit személyesebbé téve az interakciót, viszont nem biztos, hogy erre a célra sokan fognak egy kis robotot használni.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.