Hirdetés

Robotok harca Dunaújvárosban



|

Főiskolások és egyetemisták robot-programozásban mérik össze erejüket.

Hirdetés

A Dunaújvárosi Főiskola a Festo támogatásával rendezi meg a Robotino Olimpia nevű robot-programozási versenyt, melynek a főiskola ad otthont április 27-én és 28-án. A csapatok február végéig jelentkezhettek egy minősítő feladat elkészítésével és leadásával, közülük 19 csapat jutott be a hazai megmérettetésre.

20090423-robotino-olimpia.jpg

 

A versenyben részt vevő, kétfős csapatok programozási feladatokat kapnak, melyek során a Robotino-k egyéni számokban és páros küzdelmekben vesznek részt az erre a célra kialakított küzdőtéren. A kihívást a verseny kezdetéig még ismeretlen feladatok szintidőn belül történő megoldása, valamint - a páros küzdelmek során - az ellenfél Robotino zavaró ténykedése jelenti. A versenyt olyan hallgatók számára írták ki, akik informatikai, villamos, gépész, programozói vagy mechatronikai tanulmányokat folytatnak. A versenyre kizárólag egyetemi vagy főiskolai nappali képzésben résztvevő hallgatók regisztrálhattak.


Az itthon elsőként megrendezenedő esemény nyertesei jogosultságot szereznek a júniusi, grazi Robocup2009 világversenyen való részvételre. A látogatók sem maradnak feladat nélkül, bárki joysticket ragadhat és kipróbálhatja tudását a két napos eseményen, melyen ugyan híres hazai "celebek" is részt vesznek, a főszereplők azonban - remélhetőleg - a robotok és az őket irányító versenyzők lesznek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.