Hirdetés

Sikerült kifejleszteni a mesterséges vért?



|

Román kutatók a modernkori gyógyászat egyik legnagyobb áttörését érhették el.

Hirdetés

A Balkan News Agency beszámolója alapján a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Radu Silaghi-Dumitrescu professzor által vezetett kutatói csapata hatalmas áttörést érhetett el a gyógyászat terén, ugyanis a jelek szerint sikerült feltalálniuk a mesterséges vért.

Hirdetés


A valódi vért kiváltó anyagok fejlesztése természetesen nem friss törekvés, ám a kutatók az eddigi legsikeresebb próbálkozások során sem voltak képesek megtalálni a megfelelő proteint az anyag stressztényezőkkel szembeni immúnissá tételére. A professzor szerint a megoldásukat eddig egereken tesztelték, az eredmények pedig felettébb biztatóak.


A jelenlegi ütemterv alapján az elkövetkező körülbelül két év során a csapat folytatja a készítmény állatokon való tesztelését, lévén az embereken való kísérletezés nem veszélytelen, muszáj meggyőződni a mesterséges vér kockázatmentes bevethetőségéről.


(Fotó: makelessnoise / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.