Hirdetés

Sun Project Bluebox, a forradalmian új technológia



|

A Sun Microsystems bejelentette legújabb fejlesztését, amellyel tovább növelhető a nagyvállalati adatközpontok működésének hatékonysága.

Hirdetés

A Sun termékfejlesztési stratégiája mögött a fenntartható számítástechnika áll, mely nem csak környezetvédelmi szempontokból előnyös a nagyvállalati ügyfelek részére, hanem konkrét gazdasági előnyökkel is szolgál. „A termék prototípusának megjelenését több éves kemény alkotó munka előzte meg.” - nyilatkozta Kakamita Toi To, a termék kifejlesztésére létrehozott csoport vezetője, a Sun emberközpontú infrastruktúráért felelős alelnöke. „Az alkotó folyamat során valódi környezetben szimuláltuk azokat az igényeket, melyek a XXI. század informatikai szakembereinél jelentkezhetnek.”


bluebox.jpg
 A Blackbox konténeréhez közvetlenül csatlakoztatható új kék doboz, az adatközpontot üzemeltető személyzetnek mindennapi életét könnyíti meg. Egy zöldmezős adatközpont beruházást már eddig is kiválthatta a Sun moduláris adatközpontja, viszont a Bluebox segítségével kiválthatóak a korábban szükséges kiegészítő infrastrukturális építmények is. A Bluebox segítségével most már valóban a világ bármely pontján egy nap alatt felépíthető egy komplett adatközpont, amennyiben a szükséges hideg víz, áram és hálózati csatlakozások rendelkezésre állnak. A Sun moduláris adatközpontjához csatlakozva, annak vízhűtéses rendszere látja el a Bluebox vízellátását is. Az adatközpontból a vízhűtéses rendszernek köszönhetően távozó meleg víz segítségével a kézmosás higiénikusabban és a hatékonyabban megoldható, az alkalmazottak részére jobb közérzetet biztosítva, miközben a meleg víz előállítása nem növeli a teljes rendszer széndioxid kibocsájtását. A kiegészítő elem vízfogyasztása minimális, ezáltal a lehető leghatékonyabban integrálódik a Sun környezettudatos portfoliójába.


„A Sun mindig is az egyedülálló innovációról volt ismert. Terveink között szerepel az Ecocomputing jegyében a Blueboxban előállított melléktermék tisztítása, és további felhasználása” - ismertette a Kakamita Toi To a fejlesztés további irányait. „Egyre közelebb kerül az önfenntartó adatközpontok víziója, amikor is a szerverek áramfelvételének egy része biogáz erőmű segítségével biztosítható.”


A Bluebox konténerben ugyan nem fér el az egész internet, azonban nagytestvéréhez hasonlóan közvetlen és távoli felügyelettel is rendelkezik. Integráltan csatlakozik a Blackbox Gigabit Ethernet felügyeleti hálózatára, így biztosítva a valós 7x24 órás felügyeletet. A rendszeradminisztrátorok idejében nem lesznek néhány perces kimaradások, hiszen a Blueboxba épített SunRay terminál HotDesk technológiájával ugyanazt a felületet használhatják, amit az íróasztaluk mellett. A távoli felügyelet segítségével pedig nem lehet probléma az égve hagyott villany, a nem lehajtott WC deszka, sőt az egészségügyi szabályzatban a legsúlyosabbnak ítélt szabályszegés, az öblítéses rendszer használatának mellőzése sem. A távoli operátorok ezeket a riasztásokat azonnal érzékelik és megteszik a szükséges intézkedéseket. A felügyeleti rendszer szoftverkomponenseit a Sun nyílt forráskódú változatban közzétette a fejlesztői közösség számára.


„A Sun új megoldása valós piaci igényekre reagál.” - nyilatkozta Polner Tamás a Sun magyarországi leányvállalatának marketing igazgatója. „Több ügyfelünk is jelezte már, hogy ehhez hasonló részmegoldásokkal már több helyen találkoztak, de eddig egyedül a Sun kínálatában jelent meg a nagyvállalati számítástechnika igényeit figyelembe vevő integrált megoldás.”


A Bluebox konténere tesztmódban elérhető, piacra kerülésének várható dátuma: 2010. április elseje.

 

 

blackbox_relief_bluebox.jpg
 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.