Hirdetés

Szék nélküli ülőhely munkásoknak



|

A Noonee új eszköze megkönnyítheti a dolgozók életét.

Hirdetés

A gyári dolgozók, akik hosszú műszakokban végeznek mechanikus munkát, gyakran szenvednek hátfájástól, vagy egyéb problémáktól. Egy svájci cég, a Noonee kidolgozott erre egy megoldást: a „Chairless Chair”-t, amivel szék nélkül is le tudnak ülni a dolgozók.

Hirdetés

A Chairless Chair gyakorlatilag egy lábra szerelhető váz, amivel a levegőben is le tudunk ülni, egyetlen gomb megnyomásával. Az alumínium és karbon szálakból álló váz mindössze másfél kilogrammot nyom, így a munkások a szerkezet viselése közben is normálisan, tehermentesen tudnak mozogni. A gomb megnyomására viszont azonnal megmerevedik, így helyet készít viselőjének a pihenéshez. A Chairless Chair még csak a prototípus fázisában jár, az Audi és a BMW is teszteli.


Jogosan merülhet fel bennünk a kérdés: miért jobb ez az eszköz egy hagyományos széknél? A gyártó szerint elsősorban helytakarékos, ráadásul még egészségesebb is, mint egy hagyományos szék, mivel egyenes tartást ad viselőjének. Hogy a dolgozóknak mennyire fog tetszeni, az már egy másik kérdés.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.