Hirdetés

Szélturbinás, napelemes hirdetőtábla



|

Abszolút zöld árammal üzemel majd a Ricoh hírdetőtáblája New Yorkban.

Hirdetés

New Yorkban elsőként emel teljes mértékben környezetkímélő energiaforrásokra támaszkodó elektronikus hirdetőtáblát a Ricoh. Decemberre készül el és áll üzembe a 100%-ban önellátó szerkezet.


Egy hasonló projektet még 2003 áprilisában indított a cég, akkor Osaka városában villantak fel környezetkímélő forrásbóll táplálkozva a Ricoh fényei. A nemrég bejelentett második projekt eredményeképpen 2008. december elejére üzembe állhat New York első 100 %-ban környezetkímélő elektronikus hirdetőtáblája.

 

 

ricoh_eco_sign.jpg
 

 


A táblát a Times Square-en, a 7. Sugárút és a 42. Utca sarkán állítják fel. Mérete 38,4 × 14,3 méter, napi energiafogyasztása 98 kWh lesz, ebből 93-at a szél, 5-öt pedig a nap energiájából merít majd. 4 szélturbina és 45 darab, a táble felett elhelyezett napkollektor szolgáltatja majd az elektromosságot. Emellett 16 akkumulátor gondoskodik a napfény- és szélmentes időszakok áthidalásáról. A Ricoh úgy döntött, hogy kiegészítő jelleggel sem támaszkodik a helyi elektromos művek szolgáltatásaira, inkább felvállalja, hogy elegendő szél és napsütés híján a fények nem gyulladnak ki.


Nyilván környezettudatos stratégiájának teremt illusztris jelképet a Ricoh a több szempontból előremutató konstrukcióval, mely példának sem rossz és magában is sokat tesz a tisztább levegőért. Ugyan csak egy hirdetőtábláról van szó, de így is, hagyományos hőerőműből származó elektromossággal dolgozva ugyanez a tábla évi 18 tonna széndioxiddal terhelné légkörünket.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.