Hirdetés

Szenzort építtetett magába a biohacker



|

Tim Cannon gyermekkori álmának megfelelően előbb-utóbb tényleg kiborggá válhat.

Hirdetés

Pénteken meglehetősen hajmeresztő történettel állt elő a Motherboard, ugyanis a portál beszámolója alapján egy férfi néhány kedves ismerősének segítségével (hivatásos sebész nem vállalhatta a beavatkozást) egy biometrikus adatokat érzékelő dobozt műttetett a bal karjába, méghozzá érzéstelenítés nélkül. Tim Cannon a magukat biohackereknek nevezők táborát gyarapítja, a mozgalom tagjai a transzhumanizmus - az emberi képességek és tulajdonságok implantátumokkal való megváltoztatásának - támogatói.

Hirdetés


A lépés végső soron nem meglepő az úriembertől, állítása szerint ugyanis gyermekkori álma a kiborggá válás. A karjába fércelt Circadia 1.0 szenzor csak a testhőmérsékletét képes mérni, az adatokat Bluetooth segítségével továbbítja külső eszközre.
 


A karjába épített dobozban sejthető módon az érzékelőn túlmenően található még egy vezeték nélküli módon tölthető akkumulátor, plusz néhány visszajelző LED. Cannon szerint az ilyen típusú implantátumok a jövőben képesek lehetnek jelezni a fizikai és szellemi problémákat. Utóbbira példát hozva egy hosszú munkanap során elfáradt kiborgot a lakása internettel összekapcsolt rendszerei meleg fürdővel, tompított fényekkel és kellemes zenével fogadhatják.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.