Hirdetés

Szívsebészeket oktat a Google Glass



|

A szemüveg képe alapján az oktató rendkívül pontos instrukciókat adhat diákjainak.

Hirdetés

A megszokott szike és tű mellett egy újabb eszközzel gyarapodott a szívsebész medikusok eszköztára a Stanford Egyetemen, mégpedig a Google által gyártott okosszemüveggel, a Glass-al.

Hirdetés

A Google a CrowdOptic live-stream szolgáltatóval karöltve ugyanis lehetővé tette, hogy a műtétet végző hallgatók szemszögéből figyelhessék oktatóik az operációt, melynek köszönhetően sokkal pontosabb instrukciókkal láthatják el diákjaikat a tapasztalt professzorok. A beavatkozás közbeni zavaró tényezők kizárását is garantálta a szoftvert fejlesztő CrowdOptic, hisz a stream-szolgáltatás futás közben képes blokkolni az okosszemüveg többi alkalmazását, így nem kell a véletlenül felugró appok miatt aggódni.

Nem ez az első eset egyébként, hogy a Google fejen hordható okoseszköze oktatási célból egy operációt közvetít "élő adásban", tavaly ugyanis az Ohio Állami Egyetem egyik orvosa valós időben streamelt a Glass segítségével egy térdműtétet hallgatóinak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.