Hirdetés

Szolgálatba állnak az első rendőrdrónok



|

A levegőben folytatódik a rabló-pandúr játék, a japán zsaruk UAV-kkel védenek majd bizonyos objektumokat.

Hirdetés

A drónokat természetesen már az alvilág is felfedezte magának, az Egyesült Államokban például így csempésznek be mobiltelefonokat a börtönökbe. Ennél is durvább dolog történt azonban még áprilisban Japánban, ahol egy férfi radioaktív anyagot juttatott a miniszterelnöki épülethez egy UAV-vel - innen már csak egy lépés lenne valamilyen robbanószerkezetet szerelni rá. A rendfenntartó erőknek tehát nincs más választása, mint lépést tartani a technika fejlődésével.

Hirdetés

A megoldás végül egy különleges dróncsapat felállítása lett, amik a védendő objektum légterében járőröznek majd. Ha idegen eszközt észlelnek, a rendőrök először hangosbeszélőn felszólítják a feltehetően a környéken tartózkodó kezelőt, hogy azonnal szálljon le. Ha nem engedelmeskedik, jöhet az elfogás, aminek menetét az alábbi videó szemlélteti.

A rendőrségi drónokra egy hálót szereltek, amibe a tiltott helyen repkedő UAV szépen belegabalyodik. Japánban egyébként utak felett, repülőterek és erőművek közelében, valamint 150 méternél magasabban tilos pilóta nélküli eszközöket reptetni, Tokióban és Oszakában pedig ezt a törvényt parkokra is kiterjesztették.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.