Hirdetés

Te is üzenhetsz a földönkívülieknek



|

A földlakók üzeneteit a NASA New Horizons űrszondája fogja magával vinni az űrbe.

Hirdetés

A Space.com úgy tudja, a NASA támogatja John Lomberg, a Voyager szondák fedélzetén elhelyezett legendás aranylemezek készítőjének kezdeményezését, és egy, a Föld lakói által beküldött képekből, hangfelvételekből, 3D-s térképekből és szoftverekből összeállított, szükség esetén bármikor frissíthető és bővíthető „digitális levelet” lő ki az űrbe.

Hirdetés

A postás a Plútó tanulmányozására kiküldött New Horizons űrszonda lesz. A New Horizons Message nevű kezdeményezés weboldalán olvasható tájékoztatás szerint a levelet azután töltik fel a számítógépébe, miután befejezte az égitest és a körülötte keringő holdak vizsgálatát.

A Space.com cikke szerint a felajánlott tartalmak közül Lomberg, a NASA illetékesei és online szavazók választják majd ki azokat, amelyek bekerülhetnek a bolygóközi utazásra szánt borítékba. Lombergék első körben 500 000 dollárt szeretnének összegyűjteni a Kickstarteren, hogy finanszírozhassák a következő három évben felmerülő költségeket. A projekt elindítását hivatalosan augusztus 25-én jelentik be, ekkor tudjuk meg azt is, hogy pontosan milyen módon és formában üzenhetünk a földönkívülieknek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.