Hirdetés

Tehetségkutató: várják a fiatalokat



|

Indul a 18. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató.

Hirdetés

Kik indulhatnak? - Egyénileg vagy kétfős csapatba szerveződve pályázhat minden 1988. október 1. és 1995. augusztus 31. között született fiatal. Egyetemisták, főiskolások közül csak elsőévesek vehetnek részt a versenyen, akkor, ha a munkájukat az egyetem, főiskola megkezdése előtt végezték. Pályázhatnak határon túli magyar fiatalok is.


Mit lehet nyerni?


I. díj: (max. három) havi 30 000 Ft-os ösztöndíj egy évig
II. díj: (max. három) havi 15 000 Ft-os ösztöndíj egy évig
III. díj: (max. négy) havi 8 000 Ft-os ösztöndíj egy évig
a fiatalok szakmai, tudományos továbbfejlődésének támogatására.


A legfiatalabb díjazott megkapja a Siemens Zrt. 100 000 Ft-os, egyösszegű Junior Ösztöndíját is.
A legjobb pályamunkát beadott határontúli pályázó a Magyar Innovációs Szövetség egyösszegű, 100 000 Ft-os ösztöndíját is megkapja.


Az első és második helyezett fiatalok által kijelölt egy-egy tanár (vagy konzulens) egyszeri 100 000 Ft-os ösztöndíjban részesül.
Az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny 1-3. helyezettjei a felsőoktatási intézmények döntése alapján 25 többletpontot kaphatnak a felvételi eljárás folyamán.
A legjobb három pályázat lehetőséget kap 2009. szeptember 11-16. között Párizsban, az Európai Unió által, 33 ország részvételével rendezendő “Fiatal Tudósok Versenyén” való részvételre, ahol további értékes pénz- és különdíjakat lehet nyerni (3500-7000 euró).


Mivel lehet nevezni? - Pályázni lehet műszaki, környezetvédelmi, természettudományi, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő munka eredményével. A versenyen bármilyen egyéb versenyre vagy pályázatra készített pályamunkával, ill. műszaki alkotással is részt lehet venni.


Hogyan kell jelentkezni? - A kidolgozandó téma vázlatát legfeljebb 2 gépelt oldal terjedelemben, lezárt boríték­ban kell benyújtani 3 példányban, levélben vagy személyesen 2009. január 7-én, 15 óráig beérkezően. A borítékra rá kell írni: „INNOVÁCIÓS VERSENY”.


A nevezésnek tartalmaznia kell: a kiválasztott kutatási vagy fejlesztési témát, a megoldásra irányuló javaslatot, az elérendő célt, a konkrét megvalósítás módját, továbbá: a résztvevő(k) nevét, születési időpontját, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, nyelvtudását; iskolájának (munkahelyének) nevét, címét és telefonszámát; a konzulens, vagy felkészítő tanár nevét, címét és telefonszámát.


Kik döntenek? - A pályázat elfogadásáról a tudományos vagy műszaki cél, ill. színvonal és a kidolgozhatóság figyelembevételével határoz a bírálóbizottság. A döntésről minden pályázó értesítést kap 2009. február 2-ig.


Hogyan tovább? - Az I. fordulóban elfogadott pályázatok tudományosan megalapozott, részletes kidolgozását, ill. a fejlesztés eredményét 2009. május 4-én, 14 óráig beérkezően kell beküldeni a verseny titkárságára. Csatolni lehet a bemutatást elősegítő saját készítésű modelleket, műszaki megoldásokat, kísérleti berendezéseket.


Mit értékelnek? - A probléma megközelítésének eredetisége és kreativitása; a kidolgozás alapossága, ill. tudományos értéke; az írásos anyag, ill. műszaki alkotás (vagy modell) színvonala, ill. az elkészített eszköz működőképessége; a projekt befejezettsége (koncepció, konklúzió) és hasznosíthatósága; az eredmények világos értelmezése.


Egyéb tudnivaló? - A legjobb munkákat a pályázók a Duna TV „Heuréka, megtaláltam” c. külön-műsorában személyesen mutatják be. A bemutatásra alkalmas pályaműveket kétnapos kiállításon tekinthetik meg az érdeklődők 2009. júniusában, a Millenáris Parkban, a Csodák Palotájában. Az ünnepélyes díjátadásra a kiállítás megnyitóján kerül sor.


A pályázatok kidolgozását vállalatok, intézmények anyagilag támogathatják. A verseny szervezői biztosítják a nyilvánosságot a támogatások elnyerése érdekében, ill. közreműködnek az indo­kolt költségek megtérítésében.



A pályázatok beérkezési helye (a pályázattal kapcsolatban érdeklődni lehet): MAGYAR INNOVÁCIÓS SZÖVETSÉG - 1036 Budapest, Lajos u. 103.; tel.: 453-6572, fax: 240-5625; e-posta: innovacio@innovacio.hu; részletes felhívás: www.innovacio.hu; A verseny titkára: Riba Nikolett, marketing menedzser.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.