Hirdetés

Újabb félelmetes katonai robotot mutattak be - videó



|

Lehet, hogy nem a Skynet szolgálatában álló Schwarzenegger-terminátorok lesznek az emberek ellenségei a jövőben, de megint olyan robotot mutattak be, amitől nem érezzük jól magunkat.

Hirdetés

Aki kicsit is foglalkozik a robot-technológia fejlődésével, annak bizonyára nem ismeretlen név a BigDog, amely annak idején alaposan felkavarta a kedélyeket. A Boston Dynamics által tervezett és épített robot ugyanis elképesztő mozgásokra volt képes, amitől persze minden Terminátor rajongó azonnali gyomoridegességet kapott.

 

A tudósok persze nem álltak le, a napokban mutatták be a BigDog továbbgondolt, tökéletesített változatát, amely jelenleg AlphaDog néven mutatkozott be a nagyérdemű előtt, egyelőre csak laboratóriumban végzett tesztelésekkel. Az Egyesült Államok tengerészgyalogsága és a DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency, azaz Fejlett Védelmi Kutatási Projektek Ügynöksége, ez az USA Védelmi Minisztériumának kutatásokért felelős részlege) által rendelt robot soha nem látott ügyességgel képes mozogni szinte bármilyen terepen, a szerkezet pedig 180 kiló súlyt is elcipel a hátán.

 

 

A Boston Dynamics szakemberei szerint a ló mozgását imitáló AlphaDog jól bírja a strapát, és felborítani sem lehet könnyen, ugyanis képes oldalirányba kilépve megtámasztani magát. Marc Raibert, a vállalat alapítója és vezetője szerint az AlphaDog hamarosan terepen is megállja a helyét, a továbbiakban pedig más robotok is megjelennek majd a cég kínálatában. Ha ezek után a Boston Dynamics bármilyen Skynet nevű projektet indít, akkor részünkről "Hasta la vista, baby".

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.