Hirdetés

Újdonságok és érdekességek az Axico napon



|

Elsőként itt láthattuk az új Sony Alfa 900-at, az eddigi legrugalmasabb RAID adattárolót és a „streamer” kazettát, amiben merevlemez van.

Hirdetés

Fennállásának jeles, 15. évfordulója alkalmából rendezett nyílt szakmai napot az Axico Kft. Az IT viszonylatban igen tisztesnek számító kort megért vállalkozás számos szakterületen tevékenykedik, különféle, a maga nemében külföldön is elismerést kivívott gyártóval és tekintélyes hazai viszonteladói bázissal együttműködve. Az egész napos előadás sorozatot id. Tuska István, a cég vezetője nyitotta meg, visszatekintést adva az elmúlt 15 év emlékezetesebb üzleti eseményeiről az Axico vonatkozásában. Ezt követően a cég tevékenységét érintő négy nagy területen - hálózat, adattárolás, fényképezés és videoszerkesztés - illetékes gyártók előadásait hallgathattuk meg, túlnyomó részt külföldről érkezett vendég előadóktól.

 

SONY Alpha 900 Premier

 

Még a digitális fényképezés kezdeti időszakára nyúlik vissza az Axico kapcsolata a fotózással, a cég azóta is sikerrel forgalmaz fényképezőgépeket, elsősorban számítástechnikai jellegű vállalkozásokat célozva meg. A cég kezdeti sikereit az Olympus gépek forgalmazásával érte el, melyek azóta is részét képezi a kínálatnak. Az Olympus a teljes DSLR (E-3, E-520, E-420) és objektív választékával képviseltetette magát a rendezvényen, emellett a dizájnos kompakt modelleket és a hangrögzítőket is kipróbálhatta a közönség.

 

 

olympus_.jpg
A komoly gépek mellett a divatosabb megjelenésű
kompakt modellek sem hiányoztak az Olympus standjáról

 

 

nikon_d700_k.png
Kipróbálhatóak voltak a nagy vízhangot kiváltó Nikon újdonságok, a D-700 és a D-90. A helyszínen a D-90 tükörreflexes fényképezőgéppel felvett HD videókat akár meg is szerkeszthették a látogatók az új Pinnacle Studio 12 videovágó szoftverrel. A Nikon standjáról sem hiányozhatnak a legsikeresebb DSLR modellek (D3, D-300, D80, D-60, D-40), a Coolpix sorazat tagjai és a különleges objektívek

 

 

 

 

 

 

sony.jpg
 

 

 

sonyprinter.jpg
Először az Axico napon láthatták a hazai érdeklődők a Sony új zászlóshajóját, az Alpha 900-at. Természetesen az Alpha 900 vázon kívűl az összes Sony tükörreflexes fényképezőgépet kézbe vehették az érdeklődők, a széleskörű Sony objektív választékkal együtt. Az elkészített képek ill. felvételek megtekinthetőek voltak a Sony nagy felbontású LCD TV-in is, sőt a helyszínen a legjobb képeket a Sony professzionális fotónyomtatóin „előhívhatták" a látogatók.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PCTV és Studio

 

Bemutatásra kerül a Pinnacle kínálatában újdonságként debütáló, PCTV Analog Stick is, melyet külön Kelet-Európába fejlesztettek, ahol akadozik a DVB-T terjedése. A PCTV Analog Stick egy ultra kompakt TV és FM rádió tuner felvevővel és videó rögzítővel. Az eddigieknél nagyobb érzékenységgel fogja a jelet antennán és kábelen keresztül.
Azok sem maradnak újdonság nélkül, akik a DVB-T-re várnak, hamarosan itthon is kapható lesz a PCTV NanoStick Ultimate, melynek különlegessége kis mérete mellett, hogy tartalmazza a Mac kompatibilis meghajtóprogramokat és az eyetv lite szoftvert is.

 

nano_stick_ultimate.jpg

 

Kicsi és Mac kompatibilis a Pinnacle NanoStick Ultimate

 

Szalag helyett merevlemez kazetta

 

A Tandberg Data standján kisvállalkozások számára az RDX QuikStor jelentette a legérdekesebb látnivalót. A régi szalagos egységekhez hasonló, cserélhető kazettás megoldás a szalag és a merevlemez előnyeit egyesíti. A szalag előnye, hogy nem túl sérülékeny és állásában - a hálózatra kötött NAS merevlemezeivel ellentétben - nem kér áramot, a merevlemez tartalma viszont gyorsabban rendelkezésre áll. 80-500 gigabájtos speciális merevlemez honol az RDX QuikStor cserélhető kazettáiban, melynek mechanikája akár azt is kibírja, ha leesik mondjuk az asztal széléről. Az egység akár 45 MB/ s adatátviteli teljesítményre is képes és elérési időben is lekörözi a szalagot, nem túl nagy adatmennyiségek archiválására jelent megoldást.

 

 

tandberg.jpg

 

Tandberg QuickStor - nem szalag, hanem merevlemez kazetta

 

Tájékoztatást kapunk a Promise RAID rendszereiről, a vállalati RAID 5,6,10,1E és 50 rendszereket az előadásokból, a gyártó legújabb, kisvállalkozások számára kifejlesztett kétrekeszes NAS megoldása pedig helyben megtekinthető volt. Nem hiányozhattak az Axico Kft-vel a kezdetektől partneri viszonyban álló Adaptec termékei sem, a cég bemutatójában legújabb RAID vezérlőiről hallhattunk.

Megcsodálhatták az érdeklődők a szerverek területén is ismert Supermicro 1U Twin rendszerét, amivel jelentős helyet takaríthatunk meg, ami egy szerver farmon költség tényező is. Két teljes értekű szerver üzemel ugyanis a Twin unitban, egyetlen rack területén. A közös tápegységgel a gyártó hatékonyabb, akár 90%-os hatásfokot ígér, így nem csak a hellyel, de energiával is takarékoskodhatunk.

 

supermicro.jpg

 

Supermicro Twin - dupla erő ugyanakkora helyen

 

Újszerű megoldást üdvözölhettünk a Data Robotics Inc. részéről. A DROBO egy olyan asztali redundáns adattároló, melyet nem kell adminisztrálni. Redundáns, RAID jellegű tömböt épít automatikusan két, három vagy négy, tetszőleges méretű és márkájú olcsó SATA merevlemezből, anélkül, hogy bármit pepecselnünk kellene vele. Bármikor, akár adatátvitel közben kicserélhetünk egy lemezt, az adattartalom biztonsági hátterének újraalkotása automatikusan, a háttérben zajlik le. Jelzőfényei a forgalmi lámpák mintájára tájékoztatják a felhasználót meghibásodásról, a kapacitás szűkéről illetve folyamatban lévő kötet építésről. Nem csak USB 2.0, hanem FireWire 800 csatolóval kerül forgalomba, a Mac felhasználók és a nagyobb teljesítmény kedvéért.

 

 

drobot.jpg

 

Egyáltalán nem igényel szakértelmet a DROBOT RAID rendszer karbantartása

 

Hálózat és távmenedzsment

 

A cég hálózati üzletágának hazai vonatkozásban mindenképpen érdekessége az ATL sikere. A magyar tulajdonú ATL Kft. minőségi optikai kábelek gyártására szakosodott, melyekkel hálózatok közötti összeköttetés valósítható meg, illetve kifejezetten optikai hálózatok építhetők. A kínálatban a különféle optikai kábelek, átalakítók és csatlakozók mellett nem elhanyagolható szerepet kapnak a munkához szükséges mérőeszközök, tisztítóanyagok, berendezések, forrasztó- és rögzítő eszközök.

 

A magyar tulajdonú WATT 22 cég egyik sikeres, saját fejlesztésű termékéről is tájékoztatást kaphattak az érdeklődők. Az RMS távfelügyeleti rendszer széleskörűen konfigurálható, alkalmas környezeti paraméterek - hőmérséklet, csapadék, mozgás -, I/O változók mérésére, illetve tápaljzatok vezérlésére, konzol portokon keresztül a csatlakoztatott eszközök - többek között légkondicionáló, ventilátor, ajtózár - vezérlésére, akár előre programozottan, a külső változások függvényében is.

 

rms2_k_1.jpg

 

RMS távfelügyeleti modul a WATT22-től

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.