Hirdetés

Vasember-páncélokat rendelt az amerikai hadsereg



|

A speciális „öltöny” valódi szuperképességekkel ruházná fel a viselőjét, aki így akár az ellenséges golyózáporon is keresztülsétálhatna.

Hirdetés

A The Verge szerdán számolt be róla, hogy az USA hadseregének köszönhetően megépíthetik a Vasember híres páncéljának mását. A Pentagon nemrég rendelte meg a Tactical Assault Light Operator Suit nevű rendszert, amely olyan szuperképességekkel ruházná fel viselőjét, mint az éjjellátás, az átlagosnál jóval nagyobb testi erő vagy éppen a lövedékek elleni védelem.

A páncélokba speciális komputereket is építenének, amelyek az integrált szenzoroknak köszönhetően folyamatosan gyűjtenék és elemeznék a környezettel kapcsolatos adatokat, hathatós segítséget nyújtva a katonáknak az ellenséges terepen.

Hirdetés

A hadsereg sajtóközleménye szerint az öltönyt az MIT által kifejlesztett folyékony páncélból készítenék: a speciális folyadék „mágnesesség vagy elektromosság hatására a másodperc tört része alatt képes megszilárdulni.” A cél az, hogy a test teljes felületét megvédhessék a golyóktól, így a páncél viselője „elméletben egy zárótűzön is sértetlenül átsétálhatna”.

Az öltözék folyamatosan monitorozná a belső testhőmérsékletet, a bőr hőmérsékletét, a pulzust és a test hidratációs szintjét; ráadásul a túléléshez elengedhetetlen fűtéssel, szellőzéssel és oxigénellátó-rendszerrel is felszerelnék.

A Vasember nem csak a hadsereget ihlette meg. Nemrég Elon Musk, a SpaceX és a Tesla Motors alapító-tulajdonosa mutatott be egy meglehetősen futurisztikus mérnöki interfészt, amely éppen úgy néz ki, mintha Tony Stark laboratóriumában készült volna.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.