Hirdetés

Vidd be az időjárást a szobádba!



|

Ha vihar várható másnapra, akkor a Tempescope időjárás előrejelzőben is villámlani vagy esni fog!

Hirdetés

A két kattintással elérhető időjárás jelentések és a legmodernebb otthoni előrejelző állomások korában már nehéz újat mutatni a témában, de úgy látszik mégsem lehetetlen. A mindössze három ember által összehozott Tempescope gyakorlatilag egy kis doboz, amiben "élőben" láthatjuk, milyen idő várható. A másnapi internetes előrejelzések a szerkezetben szó szerint valóra válnak, eshet az eső, befelhősödhet az ég vagy villámok cikázhatnak.

Hirdetés

A Tempescope története még 2012-ben kezdődött, amikor Ken Kawamoto hobbiból egy sima samponos tubusból megépítette a prototípust. Egy évvel később érkezett a jóval fejlettebb Open Source verzió, amit a nyilvános instrukciókat felhasználva bárki elkészíthetett otthon könnyedén hozzáférhető alapanyagokból. A nagy sikerre való tekintettel szeptember 30-án pedig elindul majd egy Indiegogo gyűjtés is a sorozatgyártás érdekében.

A végleges szerkezet már plexiüveg borítást kapott, és a fent leírt három időjárási jelenséget tudja reprodukálni egy okostelefonhoz kapcsolódva -a tervek szerint a megjelenésig ez kiegészül majd a hóeséssel is. Aki szeretné a nappaliban megnézni a szakadó esőt és a villámlást, az figyeljen a hónap végén, első körben ugyanis mindössze 2000 darab Tempescope lesz elérhető 200 dolláros áron.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.