Hirdetés

Térképen a világméretű hackerháború



|

A Norse interaktív térképén valós időben figyelhetjük meg a globális hackertámadásokat.

Hirdetés

Jól szervezett kínai hackerek támadják a világ multinacionális cégeit, a célpontok között elsősorban Amerika nagyvállalatai szerepelnek. Kialakulóban van egy amerikai és kínai pólusú globális hackerháború, mindkét országban vállalati szféráját folyamatos támadások érik.

Hirdetés

Régóta tudjuk, hogy a nagyhatalmak a virtuális térben is harcolnak egymással, de az államilag támogatott kibertámadások intenzitását és a célpontjaik körét, nehéz elképzelni, amíg meg nem nézzük ezt a valós idejű térképet. A térképet egy amerikai székhelyű norvég cég, a Norse fejlesztette ki, amely folyamatosan figyeli a rosszindulatú szoftverek, és kémprogramok terjedését.

Jól látható, hogy a legtöbb támadást a kínai fennhatóság alatt álló Hongkongból indítják, a fő célpont pedig az USA keleti partja. Persze, az amerikaiakat sem kell félteni, innen is rengeteg akciót indítanak más országok rendszerei ellen. A hackerek legszívesebben az internet protokollok, köztük az SSH és a Telnet sérülékenységeit használják ki.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.