Hirdetés

Vízalatti robot fülelné le a csempészeket



|

A technológiát az MIT kutatói fejlesztették ki.

Hirdetés

Az MIT robotika részlege egyre nagyobb áttöréseket ér el a fejlesztések terén, így mára földön, vízen és levegőben is vannak működő eszközeik, amelyek ellátják a feladatukat. Egyes csoportok olyan speciális megoldásokon dolgoznak, mint a levegővel működtetett elfújható robotkar, amelyet hamarosan remélhetőleg az orvostudományban is felhasználnak majd.

Hirdetés

A legújabb találmányt nemrég mutatták be egy konferencián, az ötlettel két kutató állt elő. A tekegolyóhoz hasonlító eszközt nagy kikötőkben alkalmaznák, ahol hajók rakterét és rejtett részeit akarják átvizsgálni. A víz alatt közlekedő robot nem gerjeszt hullámokat vagy buborékokat, így képes tökéletesen elbújni a kíváncsi szemek elől. A meghajtás az alsó részben kapott helyet, így nem tud beakadni a növényzetbe, míg a felső rész teljesen vízálló, itt kapott helyet az elektronika.

A két kutató egy 3D nyomtató segítségével állította elő a robot prototípusát, így a költségek egyelőre elég magasak, de a csapat szeretné 600 dollár alá szorítani az eszköz vételárát. Ehhez azonban alacsony költségű tömeggyártásra lesz szükség, amihez további fejlesztésekre lesz szükség. A csapat jelenleg a vezeték nélküli töltés és a megnövelt akkumlátorkapacitás megvalósításán dolgozik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.