Hirdetés

Walk Again Project - mozgássérült fiatal fogja elvégezni a Brazil Foci VB kezdőrúgását



|

A tudomány hihetetlen eredményekre képes, most például egy mozgássérült fiatal fog kikelni a kerekes székéből, hogy elvégezze a 2014-es foci VB nyitórúgását.

Hirdetés

A tudomány határai egyre jobban tágulnak, és a tudósok olyan elképesztő dolgokat képesek kitalálni és megalkotni, amelyeket évekkel ezelőtt el sem tudtunk képzelni.

Hirdetés

Ilyen az ún. Walk Again Project is. A projektet nemzetközi együttműködés keretében hozták létre. Olyan híres intézmények vesznek részt a programban, mint a Duke University, a Colorado State University, vagy Technical University of Munich. „Éles” bemutatkozása az idei brazil foci VB-n lesz, amikor egy kerekesszékhez kötött, mozgásképtelen fiatal fel fog kelni a székéből, hogy elvégezze a világbajnokság kezdőrúgását. Hogy ez hogy lehetséges? A legmodernebb tudomány eredményeinek felhasználásával. A tudósok 3D nyomtatás segítségével létrehoztak egy speciális sisakot, és egy külső „csontvázat”, melybe a fiatal belebújva, és azt gondolataival irányítva (elektródák segítségével) fel fog állni, hogy megtegyen néhány lépést és a rúgó mozdulatot.

A robotika hihetetlen lépésekben fejlődik, és ennek segítségével talán újra megvalósul az a kétezer éves mondat, ami a Bibliában szerepel: „Kelj fel és járj!”

(Kép forrása: The Washington Post)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.