Hirdetés

UAC-űzés Norton módra



|

Idegesítő dolog, hogy a Vista mindig feldob egy figyelmeztetést ha egy – számára – azonosítatlan program kér hozzáférést a számítógéphez. Nincs erre valami megoldás?

Hirdetés

A Symantec Norton Labsa készített egy érdekes UAC-kiegészítőt, amely sokkal barátságosabbá teszi a Vista legjobban utált, User Account Control vagy Felhasználói fiókok felügyelete néven is ismert funkcióját.

 

 

norton_uac.png

Ilyen volt, és ilyen lett!

 

 

Nemcsak az UAC által nyújtott biztonság marad meg, de a Norton által átalakított figyelmeztetés több dolgot is elárul az éppen elérni kívánt és engedélyhez kötött programról vagy rendszerfunkcióról, valamint tartalmaz egy Don’t ask me again lehetőséget, amely megjegyzi, hogy melyik gombot nyomjuk meg a panelen, és legközelebb automatikusan kiválasztja helyettünk, tehát az egyszer már engedélyezett programok automatikusan, további zaklatás nélkül elérhetők.

 

A megoldás nemcsak rendkívül szimpatikus, de sokkal jobb megoldás, mint kikapcsolni az UAC-t és ezzel lemondani a Vista továbbfejlesztett biztonságáról.

 

A dolog szépséghibája, hogy a Norton UAC Tool jelenleg csak a „kézzel” indított programok UAC engedélyeit képes megjegyezni, a Windowszal együtt induló „ismeretlen” programok letiltását egy korábbi cikkünkben leírt módon tudjuk megszüntetni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.